Контракти.ua

348  —  23.12.23
Вологий шоколадний кекс: рецепт смачного десерту
Вологий шоколадний кекс: рецепт смачного десерту

Продукти для випічки беруться найпростіші, які, напевно, знайдуться в холодильнику кожної господині. Готовий кекс можна використовувати як основу для торта: розрізати на дві частини і змастити будь-яким кремом.

Готується такий десерт без яєць, молока та вершкового масла, але виходить м'яким, вологим та дуже шоколадним. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 1,5 скл.

Цукор - 200 г

какао-порошок - 4 ст. л.

сода харчова - 1 ч. л.

розчинна кава - 0,5 ч. л.

Вода - 200 мл

лимонний сік - 1 ст. л.

Олія - 0,25 скл.

ванільний цукор - 0,5 пакетика

сіль

  1. У ємності змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду, какао, каву та ванільний цукор. Перемішайте.
  2. В іншій ємності змішайте олію, цукор, каву і лимонний сік. Збийте міксером або віночком до розчинення цукру.
  3. Потім у суху суміш влийте рідку частину тіста і ретельно перемішайте всі інгредієнти за допомогою міксера або віночка.
  4. Форму злегка змастіть олією і присипте борошном. Вилийте тісто у форму та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовий кекс посипте цукровою пудрою чи тертим шоколадом.

Порада: готовність кексу перевіряйте дерев'яною шпажкою, коли вона виходить сухою, десерт готовий.