Контракти.ua

484  —  21.12.23
Узвар із сухофруктів: класичний рецепт
Узвар із сухофруктів: класичний рецепт

Узвар – український, традиційний напій. Готують його, як правило, на Святий вечір та Різдво. Сухофрукти для узвару використовують будь-які, але яблука та груші є невід'ємною частиною напою.

Узвар вважається корисним напоєм – це чудова альтернатива магазинним солодким напоям. Його можна подавати як холодним, так і гарячим. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Вода - 3 л

сушені яблука - 100 г

сушені груші - 100 г

чорнослив - 100 г

курага - 50 г

мед - 50 г

гвоздика - 3 бутони

  1. Сушені фрукти викладіть у друшляк і промийте під проточною водою. Викладіть у каструлю, залийте водою та залиште на 30-60 хвилин.
  2. Варити на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин.
  3. Вимкніть вогонь, додайте гвоздику і залиште узвар остигати.
  4. Коли напій буде теплим, додайте мед.
  5. Напій охолодіть та подавайте до столу.

Порада: мед додавайте до смаку.