1132 — 19.12.23
Курка, запечена на банці: традиційний рецепт
Курка, запечена на банці, завжди виходить соковитою, ніжною і з хрусткою скоринкою. Особливість її приготування в тому, що в банку з водою обов'язково треба додати спеції та трохи солі, щоб весь аромат від спецій просочив кожен шматочок м'яса.
Для приготування страви вам знадобляться звичайна скляна банка, куряча тушка і приправи. Пише ТСН.
Інгредієнти
Курка - 1,5-2 кг
сушений часник - 1 ч. л.
солодка паприка - 1 ч. л.
копчена паприка - 1 ч. л.
прованські трави - 2 ч. л.
Часник - 3 головки
лавровий лист - 2 шт.
цукор - 1 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
сіль
- Курку вимийте та обсушіть паперовим рушником. Натріть сіллю зовні та всередині.
- В мисці змішайте сушений часник, солодку паприку, одну чайну ложку прованських трав, олію. Перемішайте і щедро натріть тушку з усіх боків і всередині. Залиште промаринуватися щонайменше на годину, а бажано на ніч.
- До дека для запікання налийте гарячу воду, менше половини. Поставте на нього літрову банку і заповніть її на 2/3 гарячою водою. Додайте в банку лавровий лист, розрізаний навпіл часник, прованські трави, копчену паприку, цукор і сіль. Курку насадіть на банку, а розріз біля шиї закрийте за допомогою зубочистки. Крила загорніть у фольгу.
- Покладіть курку до холодної духовки, потім увімкніть на 180 градусів і випікайте 1,5 години.
Поради:
- Ставити тушку на банці треба тільки до холодної духовки, інакше скло трісне через різкий перепад температури.