Контракти.ua

1042  —  19.12.23
Курка, запечена на банці: традиційний рецепт
Курка, запечена на банці: традиційний рецепт

Курка, запечена на банці, завжди виходить соковитою, ніжною і з хрусткою скоринкою. Особливість її приготування в тому, що в банку з водою обов'язково треба додати спеції та трохи солі, щоб весь аромат від спецій просочив кожен шматочок м'яса.

Для приготування страви вам знадобляться звичайна скляна банка, куряча тушка і приправи. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Курка - 1,5-2 кг

сушений часник - 1 ч. л.

солодка паприка - 1 ч. л.

копчена паприка - 1 ч. л.

прованські трави - 2 ч. л.

Часник - 3 головки

лавровий лист - 2 шт.

цукор - 1 ч. л.

Олія - 2 ст. л.

сіль

  1. Курку вимийте та обсушіть паперовим рушником. Натріть сіллю зовні та всередині.
  2. В мисці змішайте сушений часник, солодку паприку, одну чайну ложку прованських трав, олію. Перемішайте і щедро натріть тушку з усіх боків і всередині. Залиште промаринуватися щонайменше на годину, а бажано на ніч.
  3. До дека для запікання налийте гарячу воду, менше половини. Поставте на нього літрову банку і заповніть її на 2/3 гарячою водою. Додайте в банку лавровий лист, розрізаний навпіл часник, прованські трави, копчену паприку, цукор і сіль. Курку насадіть на банку, а розріз біля шиї закрийте за допомогою зубочистки. Крила загорніть у фольгу.
  4. Покладіть курку до холодної духовки, потім увімкніть на 180 градусів і випікайте 1,5 години.

Поради:

  • Ставити тушку на банці треба тільки до холодної духовки, інакше скло трісне через різкий перепад температури.
Статьи по теме
Курка з чорним перцем: швидкий рецепт смачної страви
Курка з чорним перцем: швидкий рецепт смачної страви

В наш час варто запасатися рецептами страв, на приготування яких не потрібно багато часу.
15.02 — 284

Курка по-японськи: швидкий рецепт оригінальної страви з шести інгредієнтів
Курка по-японськи: швидкий рецепт оригінальної страви з шести інгредієнтів

Ця страва потребує мінімальної кількості інгредієнтів. Курка може бути без кісток і зі шкіркою, але за бажання ви можете зробити все навпаки і взяти шматочки з кістками або без шкірки.
08.02 — 414

Курка по-китайськи: незвичайний рецепт
Курка по-китайськи: незвичайний рецепт

Китайська кухня популярна у всьому світі. Вона славиться несподіваними смаковими поєднаннями та пікантними соусами.
05.02 — 370