Контракти.ua

442  —  16.12.23
Різдвяні пряники: святковий рецепт
Різдвяні пряники: святковий рецепт

Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво.

Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі. Процес приготування дуже люблять діти, з радістю вони вирізатимуть фігурки і малюватимуть глазур'ю. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 250 г

Мед - 2 ст. л.

Яйце - 1 шт.

імбир мелений - 1 ч. л.

гвоздика мелена - 1 ч. л.

мускатний горіх мелений - 1 ч. л.

кориця мелена - 1,5 ч. л.

вершкове масло - 35 г

цукор - 2 ст. л.

Молоко - 2 ст. л.

яєчний білок - 1 шт.

цукрова пудра - 100 г

  1. Змішайте в мисці борошно з прянощами. В іншій мисці - м'яке масло, мед, молоко та цукор. Підігрійте масу на слабкому вогні, поки цукор та масло не розчиняться.
  2. У борошно із прянощами додайте яйце та теплу медову масу. Замісіть тісто.
  3. Розкатайте його в пласт і формами виріжте пряники.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин, а потім дайте охолонути.
  5. Білок збийте до щільної піни. Додайте цукрову пудру і знову добре збийте.
  6. Прикрасьте пряники глазур'ю.

Поради:

  • Пряники можна прикрасити кондитерським мішком.
Статьи по теме
Різдвяні пряники: святковий рецепт
Різдвяні пряники: святковий рецепт

Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво. Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі.
11.12.23 — 421