519 — 07.12.23
Капустяні оладки на кефірі: рецепт смачного сніданку
Капустяні оладки нагадують пиріжки з тушкованою капустою, тільки ліниві. Завдяки кефіру тісто виходить ніжним і ситним.
Для приготування страви вам знадобляться кефір, капуста, цибуля, яйця і трохи борошна. Пише ТСН.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 200 г
кефір - 200 мл
яйце - 1 шт.
розпушувач - 1/3 ч. л.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно - 4 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
сіль
рослинна олія
- Капусту дрібно нашаткуйте, присипте сіллю і розітріть руками, щоб вона стала м'якою.
- Цибулю дрібно наріжте.
- Капусту з'єднайте з кефіром. Додайте розпушувач, цибулю, яйце, цукор, сіль і борошно. Гарно перемішайте.
- Обсмажуйте на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з двох боків до золотистої скоринки.
Поради:
- Тісто має бути густуватим, якщо ж воно рідке, додайте ще борошно.