Як і всі найсмачніші гарніри, насправді чим довше цей салат зберігається в холодильнику, тим він смачніший, тому його рекомендують приготувати за день до подавання.
Макаронний салат: класичний рецепт. Пише ТСН.
Інгредієнти
Макарони - 500 г
Майонез - 200 г
білий оцет - 2 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
насіння селери - 1 ч. л.
гірчичний порошок - 1 ч. л.
сіль і свіжомелений чорний перець
болгарський перець - 1 шт.
морква - 1 шт.
червона цибулина - 1 шт.
часник для прикрашання
1. Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Готуйте макарони до стану "аль денте" згідно з інструкцією на пакованні. Злийте макарони і одразу промийте під прохолодною водою. Відкладіть убік, поки готуєте заправку.
2. У великій мисці змішайте майонез, оцет, цукор, насіння селери та гірчицю. Приправте за смаком сіллю і перцем.
3. Додайте в миску із заправкою охолоджені макарони разом із болгарським перцем, морквою та цибулею. Перемішайте, потім накрийте кришкою та покладіть до холодильника щонайменше на 1 годину. Перед подаванням спробуйте салат і за необхідності відрегулюйте приправи і заправку, додавши ще майонез, якщо макарони здаються сухими.