Контракти.ua

842  —  30.11.23
Смачний перекус: рецепт легкого сезонного салату з гранатом і хурмою
Смачний перекус: рецепт легкого сезонного салату з гранатом і хурмою

Розпочався сезон гранатів і хурми, проте не всі знають, що їх можна вдало використовувати, додаючи до страв і салатів.

Кулінарна блогерка Шеріл Вакнін поділилася новим рецептом яскравого вітамінного салату. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Рукола - 100 г

зерна граната - 50 г

хурма - 1 шт.

фенхель - 50 г

волоські горіхи

пармезан - 60 г

кріп

оливкова олія - 4 ст. л.

бальзамічний оцет - 1,5 ст. л.

Мед - 2 ч. л.

діжонська гірчиця - 1 ч. л.

сік лимона - 2 ст. л.

Приготування

  1. Помийте руколу та викладіть на тарілку.
  2. Очистьте гранат і дістаньте зерна.
  3. Наріжте хурму невеликими скибочками, як показала Шеріл.
  4. Очистьте від шкаралупи волоські горіхи та трохи подрібніть їх ножем.
  5. Наріжте фенхель і кріп.
  6. Натріть або наріжте тонкими слайсами пармезан.
  7. Для заправки змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, діжонську гірчицю і сік лимона.
  8. Зберіть салат і полийте заправкою за вашим смаком, перемішайте та насолоджуйтеся.

За бажанням хурму можна замінити яблуком, а решту заправки зберігати в холодильнику до тижня.

Кулінарка рекомендує подавати це як гарнір до обіду чи вечері. Додайте трохи кіноа або смаженого нуту, щоб зробити це повноцінним обідом.