Контракти.ua

556  —  27.11.23
Лимонне печиво: рецепт ароматної випічки
Лимонне печиво: рецепт ароматної випічки

Щоб спекти ніжне розсипчасте печиво, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Лимонне печиво з тріщинами виходить дуже гарним із ароматним лимонним смаком, а головним інгредієнтом є лимони. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 1,5 склянки + 3 ст. л. з гіркою

вершкове масло - 125 г

цукор - 100 г

яєчні жовтки - 2 шт.

лимонний сік - 3 ст. л.

цедра двох лимонів

розпушувач - 1 ч. л.

Крохмаль - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

цукрова пудра

  1. У мисці збийте блендером олію, цукор та сіль. Додайте яйця, лимонний сік, лимонну цедру, натерту на тертці. Збийте три-п'ять хвилин.
  2. Додайте частинами борошно, просіяне з розпушувачем та крохмалем. Замісіть м'яке та не липке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку і відправте на годину холодильник.
  3. З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх. Кожну кульку обваляйте в цукровій пудрі і викладіть на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Поради:

  • Замість лимонної можна додати апельсинову цедру.