669 — 27.11.23
Лимонне печиво: рецепт ароматної випічки
Щоб спекти ніжне розсипчасте печиво, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Лимонне печиво з тріщинами виходить дуже гарним із ароматним лимонним смаком, а головним інгредієнтом є лимони. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 1,5 склянки + 3 ст. л. з гіркою
вершкове масло - 125 г
цукор - 100 г
яєчні жовтки - 2 шт.
лимонний сік - 3 ст. л.
цедра двох лимонів
розпушувач - 1 ч. л.
Крохмаль - 1 ст. л.
Сіль - щіпка
цукрова пудра
- У мисці збийте блендером олію, цукор та сіль. Додайте яйця, лимонний сік, лимонну цедру, натерту на тертці. Збийте три-п'ять хвилин.
- Додайте частинами борошно, просіяне з розпушувачем та крохмалем. Замісіть м'яке та не липке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку і відправте на годину холодильник.
- З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх. Кожну кульку обваляйте в цукровій пудрі і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Поради:
- Замість лимонної можна додати апельсинову цедру.