Контракти.ua

299  —  21.11.23
Митне оформлення експорту - особливості процедури
Митне оформлення експорту - особливості процедури

Митне оформлення експорту або замитнення

Вивезення товарів за кордон передбачає дотримання особливих правил, що підпадає під спеціальний режим - митне оформлення експорту. Під цією процедурою розуміють відправку вантажу за кордон без будь-яких зобов'язань щодо його повернення.

Державне регулювання такої діяльності запобігає відправленню небезпечних, кримінальних та іншого роду нелегальних товарів.

Якщо ж вам необхідна детальна інформація, як насправді максимально заощадити кошти на митниці або безкоштовна консультація, читайте в цій покроковій інструкції

Митне оформлення експорту - етапи

Усі товари, що залишають територію країни, повинні проходити через митний контроль, де виконуються такі дії:

1. Митне оформлення. Пункт наглядового органу сповіщається про те, що прибула нова партія. Поки не почалася реєстрація, за збереження вантажу відповідає перевізник. Фактично контроль вантажу виконується на першу вимогу інспектора.

2. Декларування товару. Оформлення передбачає контроль відповідності інформації, відображеної в документах, характеристикам продукції. У декларації вказані найменування продукції, її призначення, кількість, дані вантажоперевізника і власника.

3. Сплата податків і зборів. Обов'язкові платежі - ключовий пункт, необхідно надати квитанції про оплату мит і зборів. Деякі товари під час переміщення за кордон не обкладаються зборами.

4. Процедура відправлення вантажу за межі території країни вимагає знання основ законодавства. У разі виявлення помилок у документах або подачі невірних відомостей процес затягнеться до з'ясування обставин, у деяких випадках можливі штрафні санкції.

Митне оформлення експорту - документи

Відправлення експортної поставки вимагає надання таких паперів:

- договір поставки на експорт;

- інвойс із переліком товарів;транспортна накладна;

- пакувальний лист;

- квитанція про оплату збору.

Також можуть знадобитися для деяких категорій товарів: сертифікат походження вантажу, специфікація (для декількох поставок), дозвільні документи.Крім того, бувають випадки, коли потрібен додатковий пакет документів.

Чому варто звернутися по допомогу до фахівця

Незважаючи на те, що відправлення експортної продукції - процедура порівняно нескладна (ніж імпорт, наприклад), співпраця з представником позбавить від безлічі клопоту.Досвідчений брокер працює ефективно і якісно, згідно з вимогами .

Звернувшись до посередника, замовник може розраховувати на:

- компетентну консультацію;

- швидке оформлення поставок;підготовку пакета документів;

- юридичний супровід.

Здебільшого всі проблеми, пов'язані з замитнення вантажу, виникають через те, що в штаті компанії немає такого фахівця, який би досить часто цим займався. У результаті - помилки, неточності під час заповнення декларації. Митний брокер - це гарантія успіху.

Митне оформлення експорту, як і будь-який вид операцій, що здійснюються в комерційних цілях, вимагає певних витрат. Вартість залежить від декількох чинників: режиму, категорії товару, його кількості, використання додаткових послуг, розмірів зборів і платежів.

За більш детальною інформацією та отримання безкоштовної консультації - переходьте на сайт tamognia-prosto.com.ua

Первинна консультація за телефоном 097-257-66-60 багатоканальний

чи у нас в офісі:

м. Київ, вул. Григоренка 39б оф 40.

м. Львів, вул. Коперника 11, оф 17

м. Тернопіль, вул. Текстильна 28А, оф. 3

пункт пропуску Ягодин, с. Старовойтове, вул. Прикордонників

Статьи по теме
Високо потужні av ресивери yamaha для справжніх поціновувачів звука
Високо потужні av ресивери yamaha для справжніх поціновувачів звука

Av ресивери – це центральна складова аудіосистеми, яка забезпечує розшифровку та посилення сигналів. Вони надходять до неї з різних джерел, перетворюються та передаються на екран або колонки. Це своєрідний посередник між ноутбуком або програвачем та колонками. Саме тому без цього компонента зібрати хороший домашній кінотеатр просто нереально.
25.07 — 363

Який одноразовий посуд вибрати для закладів громадського харчування?
Який одноразовий посуд вибрати для закладів громадського харчування?

Невід'ємною частиною багатьох закладів громадського харчування є одноразовий посуд. Ресторани, кафе, кав'ярні і фудкорти не обходяться без паперових чи пластикових тарілок, салатників і стаканчиків. Такі вироби мають багато переваг, серед яких зручність, практичність, гігієнічність і безпека. Щоб заощадити час та кошти, закладам громадського харчування варто купувати одноразовий посуд оптом.
23.07 — 344