Контракти.ua

522  —  04.11.23
Гарбузові цукати - рецепт приготування в домашніх умовах
Гарбузові цукати - рецепт приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування домашніх смаколиків - гарбузових цукатів

Для приготування гарбузових смаколиків краще обирати солодші сорти гарбуза. В такому разі можна буде додавати менше цукру. Якщо гарбуз не дуже солодкий, просто додайте більше цукру на свій смак. Пише ТСН. 

Приготувати можна як в духовці, так і в сушарці.

Готуємо цукати з  гарбуза

Інгредієнти

  • гарбуз - 1 кг,
  • цукор - 500 г,
  • лимон - 1 шт,
  • спеції за бажанням.

Рецепт приготування

  • Почистьте гарбуз та наріжте шматочками не товще 0,5 см.
  • Засипте порізані шматочки гарбуза цукром, можна додати спеції, перемішайте та лишіть на певний час, поки гарбуз не пустить сік.
  • Прокип’ятіть гарбуз впродовж 10 хвилин і дайте повністю охолонути. Потім прокип’ятіть ще раз і знову дайте охолонути.
  • Додайте сік одного лимона і третій раз прокип’ятіть.
  • Дайте охолонути та перекладіть у друшляк, щоб вся рідина стекла.
  • Перекладіть гарбуз на сітки сушарки чи на застелене пергаментом деко та сушіть до готовності у духовці за температури 70 градусів - це 4-5 годин.