Цю страву традиційної грузинської кухні особливо добре готувати восени, коли овочі та трави мають неповторний аромат і свіжість.
Із запропонованих інгредієнтів можна приготувати страву для досить великої компанії, вийде приблизно 5-6 повноцінних порцій. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Баклажани помити, розрізати навпіл, наколоти виделкою шкірку і запекти в розігрітій до 200°С духовці, не даючи їм потемніти, приблизно 35 хвилин. Не дозволяючи їм повністю охолонути, очистити і розібрати на волокна.
Відварити помідори, злити рідину, ручним блендером перетворити плоди на пюре. Спасерувати нарізану півкільцями цибулю до прозорості. Додати подрібнені солодкий і пекучий перець і пасерувати ще до м'якості. Влити в сковороду протерті помідори з цибулею і подрібненим часником і потушкувати 10 хвилин, поки суміш трохи не загусне. Додати баклажани і інші інгредієнти і прогріти все на повільному вогні 5-7 хвилин. В кінці щедро засипати кінзою і тут же вимкнути вогонь.
Аджапсандал можна подавати гарячим, але за грузинською традицією його подають холодним.
Софія Яроцька