Шакшуку, ізраїльську страву із запечених яєць, яка популярна як сніданок, можна їсти і на обід чи вечерю.
Червона шакшука: рецепт популярного єврейського сніданку. Пише ТСН.
Цибуля - 1 шт.
червоний болгарський перець - 1 шт.
часник - 3 зубчики
харіса - 2 ст. л.
подрібнені помідори у власному соку -1 банка
мелений кумин (зіра) - 2 ч. л.
мелений коріандр - 1 ч. л.
сіль та свіжомелений чорний перець
яйця - 8 шт.
петрушка - невеликий пучок
кінза - невеликий пучок
оливкова олія
1. Подрібніть цибулю та зелень, наріжте перець.
2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю та болгарський перець і обсмажте до м'якості, 4–5 хвилин. Додайте часник і обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.
4. Додайте харісу та готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи. Додайте помідори, ще раз перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте кмин і коріандр. Приправте сіллю та перцем. Варіть 10-15 хвилин, доки не з'явиться аромат.
5. Зробіть у томатному соусі 8 лунок і обережно розбийте в кожну по яйцю. Переставте сковороду в духовку і запікайте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще злегка погойдуватимуться, 23-27 хвилин.
6. Прикрасьте шакшуку петрушкою та кінзою. Подавайте одразу з хлібом для вмочання.