Контракти.ua

344  —  26.10.23
Гарбузовий хліб із вершковим сиром: цікавий осінній рецепт
Гарбузовий хліб із вершковим сиром: цікавий осінній рецепт

Якщо у вас ще немає улюбленого рецепту з гарбуза, спробуйте цей.

Не можна пропустити сезон гарбуза, так нічого і не приготувавши з цього смачного та гарного продукту. Зараз саме час спробувати щось оригінальне. Наприклад, можете спекти цей цікавий вершково-гарбузовий хліб. Пише ТСН. 

Складники

Для тіста

  • гарбузове пюре — 1 склянка
  • яйце — 1 шт
  • світло-коричневий цукор – 150 г
  • олія — 50 г
  • сметана — 60 г
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • борошно — 150 г
  • розпушувач — половина ч. л.
  • харчова сода – половина ч. л.
  • сіль — чверть ч. л

Для вершкової начинки

  • яйце — 1 шт.
  • вершковий сир – 100 г
  • цукор — 50 г

Приготування

Приготуйте тісто

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання хліба олією, відкладіть убік. У великій мисці змішайте гарбуз, яйце, коричневий цукор, олію, сметану та ванільний екстракт.

Змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, потім змішайте вологі складові з сухими.

Вилийте дві третини тіста у форму.

Приготуйте начинку

Збийте вершковий сир, цукор та яйце в мисці.

Вилийте начинку зверху тіста, акуратно розподіляючи її лопаткою.

Зверху також акуратно розподіліть тісто, що залишилося.

Випікайте 45-50 хвилин або поки зубочистка не виходитиме практично чистою. Остудіть хліб у формі протягом 15 хвилин, перш ніж дістати.