Цей салат — божественно смачна страва.
Що б такого приготувати з осінніх овочів, щоб було дуже смачно? Я вам скажу — зробіть вінегрет. Не зовсім такий, де треба відварити буряк, картоплю з морквою і додати солоних огірків. Цей крутіший. Овочі спочатку треба запекти — так їхній смак розкриється набагато ліпше, а від аромату ви збожеволієте. А потім — пабах — додайте м'якоть авокадо і хрустких горішків. Це божественно смачно! Пише ТСН.
Час підготовки - 1,5 години.
Час приготування - 10 хвилин.
Інгредієнти:
буряк — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
ядра лісових горіхів (або будь-яких на ваш смак) — 100 г;
авокадо — 1 шт.;
соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
бальзамічний оцет — 1-2 ст. л.;
гірчиця (французька в зернах) — 1 ч. л.;
сіль і перець — за смаком.
Приготування:
Буряк і моркву вимийте ретельно щіточкою і обсушіть паперовим рушником. Оберніть фольгою і запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 1-1,5 години в залежності від розміру овочів. Морква готується швидше, тому її можна дістати раніше.
Дайте буряку та моркві повністю охолонути і після цього очистіть. Наріжте середніми кубиками.
Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку і ложкою виберіть м'якоть. Наріжте такими ж кубиками, як морква з буряком. Додайте в миску з овочами 100 г лісових горіхів. Хоча можете взяти і будь-які на ваш смак.
Додайте 1-2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. гірчиці, 2-3 ст. л. соняшникової олії. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
Готувати — це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".