Це дуже смачний рецепт традиційної угорської страви особливо доречної в холодну пору року.
Ця страва ідеально пасує для сімейної вечері, та буде мати прекрасний вигляд навіть на святковому столі. Пише ТСН.
яловичина - 750 г
копчене сало (корейка, грудинка) - 80 г
цибуля - 60 г
мелений чорний перець - 1 ч. л.
солодкий перець - 1 шт.
помідор - 1 шт.
біла квасоля - 200 г
сметана - 250 г
борошно - 1 ч. л.
сіль
Замочити квасолю на одну добу.
Злити воду, промити квасолю, залити знову водою і варити без солі.
Подрібнити цибулю і тушкувати в жирі з розтопленого сала. Додати перець.
На сковороду додати нарізане кубиками м'ясо, смажити 4-6 хв, потім додати води і тушкувати до готовності. Під кінець м'ясо знову треба посмажити в жирі 4-5 хв.
Додати до м'яса нарізані скибочками перець і помідор. Смажити 5-6 хв.
З вареної квасолі злити воду, змішати її з м'ясом, посолити.
У сметані розмішати борошно, залити м'ясо з квасолею, перемішати, варити 5-6 хвилин.