Контракти.ua

1203  —  18.10.23
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт

Якщо хочеться копченого сала, але коптити зовсім немає бажання, варимо сало в лушпинні цибулі з чорносливом. Воно виходить наче копчене, але водночас не використовуємо жодної хімії, а лише натуральні інгредієнти.

Основним інгредієнтом є сало, а лушпиння цибулі, чорнослив, часник і чорний перець додають страві золотистого кольору й незвичайного смаку. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Сало - 1 кг

Вода - 1 л

лушпиння цибулі - 3 жмені

чорнослив - 6 шт.

лавровий лист - 2 шт.

сіль - 200 г

цукор - 2 ст. л.

Часник - 2 головки

перець чорний мелений - 2 ст. л.

  1. У воду додайте сіль, цукор, лушпиння цибулі й чорнослив. Доведіть до кипіння.
  2. Розріжте сало на два шматки. Викладіть у маринад і варіть 25 хвилин від моменту закипання на середньому вогні. Залиште остигати на ніч у розсолі.
  3. Часник вичавіть через прес і добре перемішайте з перцем.
  4. Сало вийміть із маринаду, обсушіть. Натріть сумішшю часнику й перцю.
  5. Загорніть кожен шматок у харчову плівку.

Поради:

  • Сало можна зберігати в холодильнику два тижні. А для тривалого зберігання його можна заморозити в морозильнику.