Принц Вільям Уельський рідко стоїть біля плити. Але є одна страва, яку він іноді готує.
Старший син Кейт і Вільяма – принц Джордж – обожнює спагетті карбонара. А його батько принц Вільям готує пасту болоньєзе. Ми знайшли рецепт, яким поділився майбутній король. Пише ТСН.
1 ст. л оливкової олії
30 г вершкового масла
1 велика цибулина, дрібно нарізана
1 морква, очищена й нарізана
2 палички селери, нарізані
350 г нежирної яловичини вищої якості
250 мл сухого білого вина
120 мл молока
дрібка свіжомеленого мускатного горіха
1 банка 400 г нарізаних італійських помідорів
1 ч. л томатного пюре
250 г спагетті
50 г сиру пармезан, свіжонатертого
2 ст. л свіжонарізаної петрушки, сіль і свіжозмелений чорний перець.
Щоб приготувати соус, нагрійте оливкову олію і вершкове масло у великій каструлі та обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане м'якою, потім додайте моркву й селеру і готуйте кілька хвилин, помішуючи.
Виделкою розімніть фарш і додайте його в каструлю, перемішайте. Готуйте, доки м'ясо не припинить бути рожевим, але не допускайте його коричневого кольору. Влийте вино і продовжуйте готувати, доки воно все не випарується. Потім зменште вогонь, додайте молоко й мускатний горіх і готуйте на середньому вогні, поки молоко не випарується. Додайте помідори та пюре, потім приправте до смаку сіллю й перцем. Тушкуйте дуже, дуже обережно, не накриваючи кришкою, близько трьох годин, час від часу помішуючи.
Коли соус буде готовий, доведіть до кипіння велику каструлю води і додайте чайну ложку солі. Додайте спагетті у воду, добре перемішайте дерев'яною ложкою і варіть згідно з інструкцією на пакованні. Злийте воду. Розділіть макарони на чотири тарілки та додайте гострий соус до кожної порції. Посипте петрушкою і подавайте з пармезаном.
Нагадаємо, раніше ми розповідали дуже простий рецепт піци, який готує принцеса Уельська.