502 — 13.10.23
Рататуй: дуже простий рецепт
Цей рататуй треба запікати в духовці, з шарами сезонних фаворитів, як-от солодкий перець і кабачки.
Він корисний, але ситний, готується за годину і дуже ефектний у подаванні. Пише ТСН.
Інгредієнти
оливкова олія - 5 ст. л.
зубчик часнику - 2 шт.
орегано - 2 гілочки
томатний соус - 1 скл.
Баклажан - 1 шт.
червона цибуля - 1 шт.
кабачки - 4 шт.
червоний перець - 2 шт.
листя чебрецю - 2 ст. л.
Помідори - 3 шт.
сіль і перець - за смаком
- Наріжете всі овочі кружальцями, цибулю – тонкими кружальцями.
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Приготуйте кілька невеликих форм для випікання.
- В невеликій каструлі нагрійте оливкову олію та часник на слабкому вогні. Готуйте до появи аромату близько 1 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, додайте орегано та дайте настоятися 15 хвилин. Видаліть часник і орегано.
- Налийте 2 чайні ложки оливкової олії на дно кожної форми для випікання.
- Викладіть 2 столові ложки томатного пюре на дно кожної форми для запікання.
- Викладіть баклажани, цибулю, кабачки, перець і помідори до підготовлених форм для запікання.
- Змастіть зверху залишками томатного пюре, потім рівномірно збризніть маслом, яке залишилося. Посипте чебрецем, приправте сіллю й перцем.
- Запікайте доти, доки овочі не стануть м'якими й не почнуть підрум'янюватися на поверхні та по краях, близько 25–30 хвилин. Перед подаванням дайте охолонути протягом 5–10 хвилин.