Контракти.ua

509  —  09.10.23
Сливовий пиріг за рецептом з газети "Нью-Йорк Таймс"
Сливовий пиріг за рецептом з газети

Прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так схвилювали американських домогосподарок, що вони щороку буквально вимагали передрукувати рецепт цього десерту.

Найпопулярніший рецепт сливового пирога опублікували одного разу на сторінках газети The New York Times. Рецепт з докладним описом вийшов в колонці кулінарного оглядача Times Меріан Беррос 1983 року. Прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так схвилювали американських домогосподарок, що вони щороку буквально вимагали передрукувати рецепт. Пише ТСН. 

Протягом кількох років редакція йшла на поступки і кожного вересня публікувала інструкцію приготування пирога. Але одного разу редакторам набридло повторюватися і вони вирішили надрукувати легендарний рецепт великим шрифтом в пунктирній рамці, запропонувавши охочим вирізати його і зберегти на пам'ять.

В першому рецепті додавали 200 грамів цукру до тіста, та ще 50 грамів для посипання зверху, але згодом вирішили, що це занадто солодко. Я додаю менше цукру, щоб вберегти зуби та талію, проте це не впливає на смак десерту.

Інгредієнти на форму діаметром 22 см:

175 г цукру;

150 г борошна;

100 г вершкового масла;

2 яйця;

1 ч.л. розпушувача;

1 ч.л. меленої кориці;

дрібка солі;

8-10 слив, залежно від форми.

Час приготування: 60 хвилин

Приготування покроково:

1. У мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло і 150 г цукру. Перетирати можна звичайним вінчиком, адже надзусиль тут не потрібно. Вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо.

2. Просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо лопаткою досить густе, але м'яке й еластичне тісто.

3. Сливи миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточку.

4. Для такої кількості тіста ідеально підходить форма діаметром 22 сантиметри. Найкраще брати форму з високим бортиком, тому що тісто підніматиметься. Дно роз'ємної форми вистилаємо пергаментом або фольгою, а нероз'ємну форму змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і викладаємо половинки слив зрізом вгору, щоб під час випікання вони карамелізувалися, а тісто не вбирало сік.

5. Решту цукру (25 г) змішуємо з корицею і посипаємо пиріг зверху. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com