529 — 08.10.23
Тістечко "Мурашник": рецепт улюбленого десерту
Якщо у вас намічається дитяче свято чи фуршет, ідеальний варіант – тістечка "Мурашник". Альтернатива торту, коли замість нього маса формується порційними тістечками.
Для десерту вам треба спекти тісто і перемішати його зі згущеним молоком і медом, а потім сформувати печиво у формі конусів. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 4–4,5 скл.
Маргарин - 250 г
Яйце - 1 шт.
Молоко - 3 ст. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - щіпка
згущене молоко варене - 500 г
мед - 1,5 ст. л.
- Маргарин натріть на тертці. Додайте молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, щоб вийшло дуже круте тісто. Швидко замісіть і покладіть його до морозильної камери на 30 хвилин.
- Дістаньте тісто з камери і натріть його на великій тертці. Пересипайте його борошном і перемішуйте. Потім на ситі просійте тісто (борошно після просіяного тіста не потрібне).
- На змащене олією деко викладіть натерте тісто.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Остудіть, протріть тісто між долонями, щоб воно розпалося на дрібні крихти.
- Згущене молоко змішайте з медом і залийте отриманою сумішшю крихти. Все добре перемішайте.
- Візьміть чарку. Періодично злегка змочуйте її всередині холодною водою. Набирайте тісто в чарку і формуйте тістечка у формі конусів. Поставте печиво на одну-дві години до холодильника.
Поради:
- Тістечко можна робити будь-якої форми, можна просто руками у формі конусів.
- В морозильній камері тісто можна потримати й довше, щоб воно добре натиралося на тертці.