Контракти.ua

529  —  08.10.23
Тістечко "Мурашник": рецепт улюбленого десерту
Тістечко

Якщо у вас намічається дитяче свято чи фуршет, ідеальний варіант – тістечка "Мурашник". Альтернатива торту, коли замість нього маса формується порційними тістечками.

Для десерту вам треба спекти тісто і перемішати його зі згущеним молоком і медом, а потім сформувати печиво у формі конусів. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 4–4,5 скл.

Маргарин - 250 г

Яйце - 1 шт.

Молоко - 3 ст. л.

Розпушувач - 1 ч. л.

Сіль - щіпка

згущене молоко варене - 500 г

мед - 1,5 ст. л.

  1. Маргарин натріть на тертці. Додайте молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, щоб вийшло дуже круте тісто. Швидко замісіть і покладіть його до морозильної камери на 30 хвилин.
  2. Дістаньте тісто з камери і натріть його на великій тертці. Пересипайте його борошном і перемішуйте. Потім на ситі просійте тісто (борошно після просіяного тіста не потрібне).
  3. На змащене олією деко викладіть натерте тісто.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Остудіть, протріть тісто між долонями, щоб воно розпалося на дрібні крихти.
  5. Згущене молоко змішайте з медом і залийте отриманою сумішшю крихти. Все добре перемішайте.
  6. Візьміть чарку. Періодично злегка змочуйте її всередині холодною водою. Набирайте тісто в чарку і формуйте тістечка у формі конусів. Поставте печиво на одну-дві години до холодильника.

Поради:

  • Тістечко можна робити будь-якої форми, можна просто руками у формі конусів.
  • В морозильній камері тісто можна потримати й довше, щоб воно добре натиралося на тертці.