676 — 03.10.23
Соковиті мазурики: рецепт української традиційної страви, яка нагодує всю сім'ю
Українська традиційна кухня — дивовижний світ, який не варто забувати. Як приготувати мазурики по-волинськи: рецепт, що допоможе нагодувати всю родину.
Існує багато варіантів, щоб смачно й корисно приготувати м'ясо на вечерю для всієї родини. Ми ж сьогодні пропонуємо українську традиційну страву — мазурики по-волинськи. Пише ТСН.
Інгредієнти
куряче філе - 800 г
яйця курячі - 3 шт.
сир - 50 г
вершкове масло - 50 г
молоко - 25 мл
часник - за смаком
сіль - дрібка
панірувальні сухарі - 50 г
Спосіб приготування:
- Насамперед з індичого філе потрібно приготувати фарш. Для цього м'ясо пропускають через м'ясорубку. Щоб фарш був піддатливішим і ніжнішим, цю дію повторюють кілька разів.
- Тепер майбутні мазурики потрібно наповнити. Додайте до прокрученої індички розтоплене вершкове масло, збиті яйця, молоко й сир, який попередньо потрібно натерти на дрібній тертці. Все ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
- Тепер фарш треба посолити й поперчити за смаком, додати трохи сухого чи вичавленого часнику. Знову все ретельно вимішати.
- На цьому етапі, якщо ви не поспішаєте, краще дати м'ясу настоятися і увібрати в себе приправи.
- Потім сформуйте з фаршу подовгувасті котлетки, обваляйте в панірувальних сухарях і смажте на сковороді з розпеченим маслом з двох боків до золотавої скоринки.