Контракти.ua

446  —  30.09.23
Імбирно-курячий рамен: рецепт смачного зігрівального супу
Імбирно-курячий рамен: рецепт смачного зігрівального супу

Оскільки теплі дні скоро залишаться в минулому, саме час запастися рецептом смачного й ситного зігрівального супу.

В цьому сенсі імбирно-курячий рамен – ідеальна страва. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Мед - 1 ч. л.

яйця, зварені некруто - 4 шт.

курячий бульйон - 4 скл.

свіжий імбир - два шматочки завбільшки з волоський горіх

соєвий соус - 1 ст. л. і 1/4 скл.

локшина рамен - 500 г

курячі стегна без шкіри й кісток - 500 г

подрібнений пучок зеленої цибулі - 1 шт.

оливкова олія - 1 ст. л

гострий перець - один стручок

лимонний сік - 1 ст. л.

китайська капуста пак-чой (можна іншу на ваш смак) - 100 г

  1. Наріжте дрібно зелену цибулю і окремо – білі голівки зеленої цибулі.
  2. Змішайте курячі стегна без шкіри й кісток з очищеним і дрібно натертим шматочком імбиру, 1 ст. л соєвого соусу і 1 ч. л меду. Дайте настоятися 10 хвилин.
  3. Нагрійте 1 ст. л оливкової олії в середній каструлі на середньому вогні. Підсмажте курячі стегна до золотистого кольору близько 5 хвилин, не перевертаючи їх. Перекладіть на тарілку.
  4. Ще один шматочок імбиру наріжте тонкими скибочками, додайте до нього білі частини зеленої цибулі і близько 2 хвилин пасеруйте в каструлі, де смажили курку, часто помішуючи, до появи аромату. Поверніть курку до каструлі і додайте 1 середній тонко нарізаний гострий перець, курячий бульйон, чверть склянки соєвого соусу, який залишився, і половину склянки води.
  5. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть, доки курка не буде повністю готова, близько 5 хвилин.
  6. За допомогою виделки витягніть і розберіть курку на невеликі шматочки. Додайте 1 ст. л свіжого лимонного соку і частини темної зеленої цибулі, що залишилися.
  7. Тим часом відваріть капусту в іншій каструлі з окропом, поки вона не стане м'якою, близько 2 хвилин.
  8. Використовуючи шумівку, перекладіть її на тарілку. В тій самій воді зваріть локшину рамен відповідно до вказівок на пакованні.
  9. Злийте воду і розкладіть локшину по мисках. Додайте зверху ополоник бульйону. Розкладіть капусту і 4 великі некруто зварені яйця, розрізані навпіл, по тарілках.