Соус ткемалі зі слив – це національна страва грузинської кухні, яка вас здивує чудовим смаком. Він підходить до будь-якого виду м'яса та риби.
Основний інгредієнт у ткемалі – це сливи. У пюре зі слив для гостроти та аромату додають часник, перець болгарський, перець чорний та приправу. Проварюють – і соус готовий. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Приготування:
Промиті очищені сливи, перець та часник перекрутіть через м'ясорубку. Додайте приправу «карі», чорний перець, цукор і сіль. Добре перемішайте.
Викладіть у сотейник із товстим дном і варіть на повільному вогні, безперервно помішуючи, 30 хвилин. Гарячий соус розлийте по стерилізованих баночках і закатайте.
Поради: