Контракти.ua

669  —  28.09.23
Соус ткемалі із слив: класичний рецепт
Соус ткемалі із слив: класичний рецепт

Соус ткемалі зі слив – це національна страва грузинської кухні, яка вас здивує чудовим смаком. Він підходить до будь-якого виду м'яса та риби.

Основний інгредієнт у ткемалі – це сливи. У пюре зі слив для гостроти та аромату додають часник, перець болгарський, перець чорний та приправу. Проварюють – і соус готовий. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • сливи сині – 1 кг;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • часник – 4 головки;
  • приправа "Карі" – 1 пачка;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • цукор – 8 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.

Приготування:

Промиті очищені сливи, перець та часник перекрутіть через м'ясорубку. Додайте приправу «карі», чорний перець, цукор і сіль. Добре перемішайте.

Викладіть у сотейник із товстим дном і варіть на повільному вогні, безперервно помішуючи, 30 хвилин. Гарячий соус розлийте по стерилізованих баночках і закатайте.

Поради:

  • Сіль додавайте за смаком.
  • Сливи використовуйте стиглі.