428 — 26.09.23
Яблучні пундики: рецепт смачного десерту
Яблучні пундики – це кружечки яблук, обсмажені у клярі. Для їх приготування краще використовувати яблука некислих сортів.
Подавати готову страву найкраще теплою зі сметаною, посипавши пундики цукровою пудрою. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 125 г
Молоко - 200 мл
Яйце - 1 шт.
Розпушувач - 1 ч. л.
Яблука - 4 шт.
кориця мелена - 0,5 ч. л.
сіль
олія – для смаження
цукрова пудра
- У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем.
- Яйце розділіть на білок та жовток. Білок збийте в піну із щіпкою солі, жовток додайте до борошна.
- Влийте цівкою тепле молоко в борошно з жовтком. Перемішайте до отримання однорідної маси та викладіть у цю масу білок. Перемішайте.
- Яблука вимийте, очистіть, видаліть серцевину. Наріжте кільцями завтовшки близько одного сантиметра.
- Кільця яблук порційно вмочуйте в тісто і обсмажуйте в киплячій олії 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
- Готові пундики посипте цукровою пудрою, перемішаною з корицею.
Поради:
Молоко використовуйте будь-якої жирності.