Контракти.ua

428  —  26.09.23
Яблучні пундики: рецепт смачного десерту
Яблучні пундики: рецепт смачного десерту

Яблучні пундики – це кружечки яблук, обсмажені у клярі. Для їх приготування краще використовувати яблука некислих сортів.

Подавати готову страву найкраще теплою зі сметаною, посипавши пундики цукровою пудрою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 125 г

Молоко - 200 мл

Яйце - 1 шт.

Розпушувач - 1 ч. л.

Яблука - 4 шт.

кориця мелена - 0,5 ч. л.

сіль

олія – для смаження

цукрова пудра

  1. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем.
  2. Яйце розділіть на білок та жовток. Білок збийте в піну із щіпкою солі, жовток додайте до борошна.
  3. Влийте цівкою тепле молоко в борошно з жовтком. Перемішайте до отримання однорідної маси та викладіть у цю масу білок. Перемішайте.
  4. Яблука вимийте, очистіть, видаліть серцевину. Наріжте кільцями завтовшки близько одного сантиметра.
  5. Кільця яблук порційно вмочуйте в тісто і обсмажуйте в киплячій олії 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
  6. Готові пундики посипте цукровою пудрою, перемішаною з корицею.

Поради:

Молоко використовуйте будь-якої жирності.

Статьи по теме
Яблучні пундики: рецепт смачного десерту
Яблучні пундики: рецепт смачного десерту

Яблучні пундики – це кружечки яблук, обсмажені у клярі. Для їх приготування краще використовувати яблука некислих сортів.
17.12.23 — 467

Світло серед мряки  сегодня, 14:45