Контракти.ua

536  —  10.09.23
Бутерброди зі шпротами: рецепт популярної закуски
Бутерброди зі шпротами: рецепт популярної закуски

Бутерброди зі шпротами – проста у приготуванні, завжди популярна закуска на всі випадки життя.

З білого батона посмажте грінки, натріть часником, змастіть майонезом і викладіть шпроти та огірочки. Бутерброди виходять ситними, а всі інгредієнти чудово доповнюють один одного. Пише ТСН. 

Складники

  • батон (нарізаний скибочками) – 6 шт.;
  • шпроти, консервовані у олії – 1 банка;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 1-2 ст.. л.;
  • олія – 1 ст. л.;
  • кріп свіжий;
  • сіль, перець чорний мелений.

Приготування

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте хліб по дві хвилини з кожного боку. Коли грінки охолонуть, натріть їх із одного боку зубчиком часнику. Розріжте кожен шматок батона на дві частини. Змастіть тонким шаром майонезу, злегка посоліть, поперчіть. На кожен батон викладіть по одній-дві шпротини та огірок, нарізаний тонкими кружальцями. Прикрасьте зеленню.

Поради

  • Замість батона можна використовувати житній хліб.
  • Свіжий огірок можна замінити на солоний або маринований.