Контракти.ua

381  —  05.09.23
Штрудель із вишнею із листкового тіста: спрощений рецепт
Штрудель із вишнею із листкового тіста: спрощений рецепт

Чудова альтернатива класичному штруделю з яблуками – штрудель із вишнею. Приготувати соковитий, ароматний штрудель зі свіжою вишнею можна за лічені хвилини.

Потрібно лише купити готове листкове тісто та викласти начинку. Поставити на 20 хвилин у духовку - і смачний штрудель готовий. Пише ТСН. 

Інгредієнти

листкове тісто (бездріжджове) - 500 г

вишня свіжа (без кісточок) - 600 г

яйця - 1 шт

вершкове масло - 1 ст. л.

сухарі панірувальні - 80 г

цукор - 100 г

крохмаль - 1 ст. л.

цукрова пудра

  1. Листкове тісто дістаньте заздалегідь з морозильної камери і повністю розморозьте за кімнатної температури.
  2. З вишень видаліть кісточки, злийте сік.
  3. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
  4. Робочу поверхню присипте борошном.
  5. Розкачайте тісто в тонкий пласт.
  6. Розтопленим вершковим маслом змастіть тісто, присипте сухарями.
  7. Викладіть вишню на тісто і посипте цукром.
  8. Згорніть щільно в рулет.
  9. Деко застеліть пергаментом для випікання.
  10. Акуратно викладіть штрудель на деко-+---+.
  11. Змастіть збитим яйцем.
  12. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин до золотистої скоринки.
  13. Охолоджену випічку посипте цукровою пудрою.
  14. Наріжте на порційні шматочки та подайте до столу.

Поради:

Вишню можна використовувати заморожену.