Контракти.ua

467  —  31.08.23
Як приготувати вареники з полуницею на парі: рецепт тіста на кефірі, що не рветься
Як приготувати вареники з полуницею на парі: рецепт тіста на кефірі, що не рветься

Вареники з полуницею – ідеальний варіант для літнього сніданку чи обіду, та й повечеряти цією легкою стравою можна.

Універсальну  українську страву – вареники – можна готувати з найрізноманітнішими начинками. Але й можна експериментувати не лише з начинкою, а й із рецептом тіста. Пише ТСН. 

Дехто готує вареники з класичного тіста на воді та борошні, хтось робить на молоці, можна приготувати вареники із дріжджовим тістом.

Розповідаємо, як приготувати вареники з полуницею на кефірі. Тісто для таких вареників виходить дуже пухким і ніжним. Тому в таких варениках не лише начинка виявляється смачною, а й саме тісто.

Інгредієнти для приготування вареників із полуницею на кефірі

Для тіста потрібно:

  • кефір – 250 г,
  • рослинна олія – 1 ст. л,
  • сіль – дрібка,
  • борошно – 350 г та ще десь 50 г – для присипання поверхні,
  • сода харчова – 0,5 ч. л.
  • полуниця – 400 г,
  • цукор – 100 г,
  • крохмаль – 1 ч. л.
  • До великої посудини виливаємо кефір, додаємо сіль та олію, перемішуємо.
  • Окремо змішуємо просіяне борошно й соду.
  • Поступово додаємо борошно до кефірної суміші та замішуємо м’яке й еластичне тісто. Якщо кефір рідкий, борошна можна додати трохи більше – тісто має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.
  • Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин.
  • Полуницю ретельно миємо та чистимо від хвостиків. Якщо вона дрібна, залишаємо її цілою, якщо велика – розрізаємо.
  • В окремій посудині змішуємо цукор і крохмаль. Завдяки крохмалю начинка не витікатиме з тіста.
  • Ставимо на вогонь каструлю з водою для приготування вареників. Поверхню стола присипаємо борошном і ще раз добре приминаємо тісто. Розкачуємо його тісто у пласт товщиною 3-5 мм та вирізаємо кружечки.
  • На кожен кружечок кладемо кілька шматочків полуниці та посипаємо приблизно пів чайної ложки цукрово-крохмальної суміші.
  • Защіпуємо вареники зручним способом.
  • Найкраще, якщо приготувати такі вареники на парі. Варимо їх 6-7 хвилин.
  • Готові вареники змащуємо вершковим маслом і, якщо є бажання, присипаємо цукром.

Для начинки:

Приготування вареників

Готуємо тісто для вареників:

Приготування начинки:

Готуємо вареники з полуницею

Статьи по теме
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Рецепт ідеального тіста для вареників, пельменів, чебуреків на окропі
10.01 — 410