Контракти.ua

590  —  28.08.23
Картопля у сирно-часниковому соусі: рецепт смачного гарніру
Картопля у сирно-часниковому соусі: рецепт смачного гарніру

Картопля в сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевим салатами.

З найпростіших продуктів можна приготувати картоплю під ароматною, хрусткою скоринкою із сиру, вершкового масла, зелені та часнику. Пише ТСН. 

Інгредієнти

картопля

9 шт.

сир твердий

100 г

вершкове масло

100 г

сметана

3 ст. л.

часник

4 зубчики

зелень кропу

куркума

половина ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Картоплю помийте та очистіть від шкірки. Наріжте кружальцями.
  2. Сир та часник натріть на дрібній тертці.
  3. Кріп дрібно наріжте.
  4. У мисці з'єднайте сметану, сир, м'яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу.
  5. Перемішайте.
  6. Викладіть у соус нарізану картоплю і добре перемішайте.
  7. Форму для запікання змастіть олією і викладіть картоплю в соусі. Накрийте фольгою.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 1 годину. Потім зніміть фольгу і запікайте страву ще 15 хвилин до рум'яної скоринки.

Поради:

Картоплю нарізайте великими шматками.

Сметану використовуйте будь-якої жирності.