597 — 28.08.23
Суп з фрикадельками "Юварлак'я": рецепт з Греції, який сподобається українцям
Юварлак'я по-грецьки — рецепт, який вам точно варто спробувати, щоб здивувати своїх рідних.
Юварлак'я (γιουβαρλακια) — ситна і смачна перша страва, яка, ймовірно, має турецьке коріння. В перекладі з турецької мови назва означає "круглий". Складається цей суп з густого бульйону та фрикадельок. Пише ТСН.
Інгредієнти
яловичий фарш
500 г
яйце
1 шт
цибулина
1 шт
оливкова олія
1 столова ложка
рис круглозернистий
250 г
кріп
1/2 пучка
сіль та перець
за смаком
вода
1,5 л
оливкова олія
4 столові ложки
лимон
1 шт
яйця
2 шт
холодна вода
100 мл
пшеничне борошно
1 столова ложка
Спосіб приготування:
- Поставте каструлю з водою на вогонь, додати сіль. Поки закипатиме вода, викладіть в миску рис та фарш. Очистіть і дрібно наріжте цибулину, додайте до рису з фаршом.
- Порізати дрібно зелень кропу, додати до фаршу. Розбити одне яйце. Все добре перемішати. З отриманої суміші виліпити фрикадельки (кульки повинні бути розміром як волоський горіх).
- Відправити фрикадельки в киплячу воду, зняти піну, яка утворилася, а потім варити приблизно 20 хвилин.
- Перед тим, як фрикадельки будуть готові, розбийте два яйця в окрему миску та збийте їх вінчиком. Вичавіть сік з одного лимону, додайте до яєчної суміші, добре перемішайте.
- З каструлі з киплячим супом візьміть один ополоник гарячої води і додайте в яєчну суміш, добре перемішайте, а потім акуратно влийте всю суміш до каструлі з яйцем.
- Розведіть ложку борошна в холодній воді і також поступово введіть в суп. Додайте перець і оливкову олію. Варіть ще 2-3 хвилини.
Зазвичай до Юварлак'ї подають шматок селянського хліба або піту.