Контракти.ua

442  —  27.08.23
Смажений томатний суп: оригінальний рецепт
Смажений томатний суп: оригінальний рецепт

Томатний суп потрібно готувати у серпні, коли помідори особливо солодкі та соковиті.

І, якщо ви не шанувальник гаспачо, спробуйте приготувати томатний суп за цим рецептом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Помідори - 800 г

Цибуля - 1 шт.

Часник - 1 головка

оливкова олія - чверть склянки

сіль

курячий або овочевий бульйон - 3 склянки

лавровий лист - 1 шт.

чебрець - 2 гілочки

свіжий базилік - 3 ст. л.

розкришений козячий сир

неповна склянка

1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Застеліть деко алюмінієвою фольгою.

2. Розкладіть на деку помідори, крупно нарізану цибулю і головку часнику з відрізаним хвостиком. Помірно полийте все оливковою олією (включаючи часник). Приправте сіллю та перцем.

3. Запікайте, поки помідори не почнуть надиматися бульбашками, цибуля не стане м'якою, а часник не карамелізується, 35-40 хвилин.

4. Перекладіть помідори та цибулю у велику каструлю. Видавіть зубчики часнику зі шкірки і перекладіть у каструлю. Додайте бульйон, лавровий лист і чебрець і довести суміш до кипіння на середньому або слабкому вогні. Варіть на повільному вогні, доки аромат не розвинеться і не зосередиться, 20-25 хвилин.

5. Перекладіть суп у блендер (або скористайтеся занурювальним блендером) та подрібніть до однорідного стану.

6. Розлийте суп по тарілках. Перед подаванням прикрасьте кожну тарілку листочками базиліка та скибочками козячого сиру.