Контракти.ua

553  —  26.08.23
Чизкейк із малиною: рецепт без випікання
Чизкейк із малиною: рецепт без випікання

Приготувати цей десерт дуже просто і, що особливо приємно, вам не доведеться вмикати духовку в спекотний день.

Пресований корж із печива та начинка з вершкового сиру, покрита малиновим соусом, – ось що робить цей чизкейк без випікання смачним і простим десертом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

  • печиво середнього розміру – 9 шт.
  • цукор – 4 ст. л
  • вершкове масло розтоплене – 4 ст. л
  • вершковий сир – 500 г
  • цукрова пудра – 160 г
  • густі вершки – 1 скл.
  • цедра 1 лимона
  • ванільний екстракт – 1 ч. л
  • малина – 2 скл.
  • цукор – 3 ст. л

Приготування

Подрібніть печиво з 1 столовою ложкою цукру. Додайте вершкове масло та перемішайте. Поступово викладіть суміш на дно роз'ємної форми і заморозьте на 10 хвилин.

Змішайте вершковий сир, цукрову пудру, вершки, цедру лимона та екстракт ванілі до отримання однорідної маси. Перекладіть суміш на корж і розрівняйте рівним шаром. Охолодіть торт у холодильнику від 2-х до 3-х годин.

Змішайте 1 склянку малини з 3 столовими ложками цукру, що залишилися, в невеликій каструлі. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, доки малина не перетвориться на соус. Зніміть його з вогню і додайте склянку малини, що залишилася. Охолодіть щонайменше 30 хвилин.

Подавайте чизкейк із малиновим соусом.

Поради

  • Печиво краще взяти пісочне.
  • Можна прикрасити чизкейк ягодами малини.
  • Замість одного великого чизкейка можна зробити кілька невеликих.
  • Цей десерт можна робити порційно у креманках чи склянках.