498 — 21.08.23
Пікантна зелена паста з травами та рикотою: незвичайний рецепт
Влітку трави мають неповторні аромати, тому саме час готувати пасту з трав'яним соусом.
У цій страві з макаронів, ароматних трав і рикоти, чудово поєднуються всі інгредієнти. Вам знадобляться кухонний комбайн, блендер, щоб збити соус з естрагоном, базиліком і зеленою цибулею до шовковистої консистенції. Пише ТСН.
Інгредієнти
оливкова олія першого віджиму
невелика цибуля-шалот - 1 шт.
часник - 5 зубчиків
сіль
шпинат - 140 г
свіжий естрагон - невеликий пучок
свіжий базилік - невеликий пучок
зелена цибуля - кілька пір'їн
вершки - 50 мл
макарони короткі - 350 г
сир рикота для подавання
- Нагрійте кілька столових ложок оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні, потім додайте цибулю-шалот і часник, потовчіть, поки цибуля-шалот не стане м'яким і прозорим, а часник не стане ароматним, близько 5 хвилин.
- Додайте шпинат і готуйте, поки він не зів'яне, ще близько 5 хвилин.
- У блендері змішайте шалот, шпинат, естрагон, базилік, зелену цибулю, густі вершки та половину склянки оливкової олії до отримання однорідної кремоподібної маси, зіскрібаючи суміш зі стінок блендера в міру необхідності.
- Приправте до смаку сіллю.
- Приготуйте макарони відповідно до вказівок на упакованні, зберігши близько половини склянки води від макаронів перед тим, як злити її.
- Злийте макарони, потім поверніть їх у каструлю.
- Вмішайте соус, додаючи воду для макаронів у міру необхідності, щоб покрити макарони. Подавайте з ложкою сиру рикота.