620 — 18.08.23
Салат Нісуаз із тунцем: класичний рецепт
Знаменитий французький салат Нісуаз можна готувати з консервованого тунця, а можна замість нього використати обсмажений свіжий стейк цієї риби.
У будь-якому разі вийде чудово. Пише ТСН.
Інгредієнти
Яйця - 2 шт.
молода картопля - 400 г
стручкова французька квасоля - 400 г
помідори чері - 10 шт.
червона цибулина - половина
чорні оливки без кісточки - 8 шт.
консервований тунець - 1 баночка
білий винний оцет - 1 ст. л.
оливкова олія- 3 ст. л.
сіль
- Відваріть яйця протягом 8 хвилин. Промийте під холодною водою та очистіть.
- Картоплю відваріть у холодній підсоленій воді до м'якості.
- Квасолю відваріть у киплячій воді до стану al dente.
- Помістіть яйця, картоплю, квасолю, помідори (розрізані навпіл), цибулю (дрібно нарізану) та оливки у велику миску і акуратно перемішайте.
- Відкрийте банку з тунцем і злегка розімніть його виделкою. Викладіть у салат згори.
- Зробіть заправку, змішайте сіль, оцет і олію і полийте їй салат.