Контракти.ua

935  —  15.08.23
Картопля у сирно-часниковому соусі: рецепт смачного гарніру
Картопля у сирно-часниковому соусі: рецепт смачного гарніру

Картопля в сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевим салатами.

З найпростіших продуктів можна приготувати картоплю під ароматною, хрусткою скоринкою із сиру, вершкового масла, зелені та часнику. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Картопля - 9 шт.

сир твердий - 100 г

вершкове масло - 100 г

сметана - 3 ст. л.

Часник - 4 зубчики

зелень кропу

куркума - половина ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Картоплю помийте та очистіть від шкірки. Наріжте кружальцями.
  2. Сир та часник натріть на дрібній тертці.
  3. Кріп дрібно наріжте.
  4. У мисці з'єднайте сметану, сир, м'яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу.
  5. Перемішайте.
  6. Викладіть у соус нарізану картоплю і добре перемішайте.
  7. Форму для запікання змастіть олією і викладіть картоплю в соусі. Накрийте фольгою.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 1 годину. Потім зніміть фольгу і запікайте страву ще 15 хвилин до рум'яної скоринки.

Поради:

Картоплю нарізайте великими шматками.

Сметану використовуйте будь-якої жирності.