526 — 11.08.23
Курячі гомілки з овочами в духовці: рецепт корисної страви
Курячі гомілки з овочами — це повноцінна страва: м'ясо з гарніром.
Готується досить швидко, потрібно лише скласти підготовлені інгредієнти: курячі гомілки, овочі та приправи — у форму для запікання і поставити запікатися в духовку. Пише ТСН.
Інгредієнти
курячі гомілки - 6 шт.
картопля - 3 шт.
томати чері - 10 шт.
перець солодкий - 2 шт.
часник - 4 шт.
спеції прованських трав
соєвий соус - 2 ст. л.
перець чорний мелений
спеції для курки
сіль
олія
- Курячі гомілки вимийте та обсушіть.
- Додайте соєвий соус, спеції, перець, одну столову ложку олії та сіль. Натріть цією сумішшю гомілки і залиште промаринуватися на 20 хвилин.
- Перець солодкий помийте та очистіть від плодоніжок та насіння. Наріжте на великі шматочки.
- Часник наріжте часточками.
- Картоплю помийте та очистіть. Розріжте на великі часточки.
- Додайте часник, нарізаний болгарський перець, дві столові ложки олії, посипте спеціями прованських трав.
- Посоліть та перемішайте.
- У форму для запікання викладіть гомілки, картопля з перцем.
- Зверху викладіть помідори чері.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-40 хвилин до золотистого кольору. Посипте зеленню.
Поради:
- Спеції використовуйте на свій смак.
- Помідори можна розрізати на дві частини чи викласти цілими.