Контракти.ua

495  —  05.08.23
Запечена картопля з сиром: рецепт смачного гарніру
Запечена картопля з сиром: рецепт смачного гарніру

Таку картоплю з апетитною сирною скоринкою подавайте з будь-яким соусом або як гарнір до запеченого чи смаженого м'яса.

Вершкове масло просочить картоплю ароматом часнику та кропу, а сир вдало доповнить гармонію смаків. Пише ТСН. 

Складники

  • картопля – 7 шт.;
  • твердий сир – 80 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 50 г;
  • олія – 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець, сіль.

Приготування

Вимиту картоплю проткніть зубочисткою чотири-п'ять разів. Картоплю посоліть, поперчіть, змастіть олією. Викладіть у глибоке деко, щільно закрийте фольгою. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 40-50 хвилин до готовності.

Приготуйте начинку: твердий сир натріть на дрібній терці, кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.

Готову картоплю трохи остудіть, ножем зробіть надрізи хрест на хрест, не доходячи до кінця картоплі. Заповніть картоплю начинкою та поставте в розігріту духовку до 180 градусів на три-п'ять хвилин, щоб сир розплавився.

Поради

  • Картоплю від шкірки не очищуйте.
  • Використовуйте круглу картоплю однакового розміру.
  • Сир беріть будь-який.