Контракти.ua

410  —  05.08.23
Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру
Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру

Гриби вважаються чудовим замінником м'яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з'єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.

Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум'яна картопля у сметанному соусі. Пише ТСН. 

Cкладники

  • картопля – 600 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування

Картоплю вимийте, почистіть. Наріжте тонкими кружальцями.

Цибулю наріжте півкільцями.

Гриби вимийте і розріжте навпіл (не дуже дрібно).

Цибулю викладіть на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажте, потім додайте печериці. Обсмажуйте 3-5 хвилин.

У миску викладайте нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипте перець та сіль. Перемішайте.

Дно та боки форми змастіть вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладіть у форму та розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.

Поради

  • Щоб верх картоплі не підсихав, накрийте її фольгою.
  • Сметану використовуйте будь-яку жирність.
Статьи по теме
Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець
Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець

Курячі стегенця в апельсиновому соусі з розмарином — це страва, яка має вишуканий вигляд та надзвичайний смак. Але готується вона простіше простого.
07.09 — 370

Картопляні зрази з грибами: класичний рецепт
Картопляні зрази з грибами: класичний рецепт

Зрази з картопляного тіста схожі на пиріжки з начинкою. Їх добре подавати зі сметанним соусом або з улюбленими соліннями.
06.04 — 299

Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром
Надзвичайно смачно: картопляні кульки-фрі з беконом і сиром

Кулінарний блогер Сем Вей запропонував рецепт смажених у фритюрі картопляних кульок, вкритих беконом і сиром.
27.01 — 370