Особливість приготування запечених овочів у тому, що вони нарізаються, що дозволяє зберегти максимум вітамінів.
Соковиті овочі з ароматною заправкою – смачні та корисні. Запечені – можна подавати у вигляді гарніру до будь-яких страв із м'яса, птиці та риби. Пише ТСН.
Для маринаду
Кабачок наріжте великими брусками.
Перець очистіть від насіннєвої перегородки та видаліть плодоніжку. Зріжте перегородки. Наріжте великими шматочками.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Моркву наріжте великими брусками. Великі печериці розріжте на чотири частини, дрібні залиште цілими.
У мисці з'єднайте олію, соєвий соус, часник (видавлений через прес), прованські трави, паприку, сіль. Перемішайте. Викладіть у маринад овочі та перемішайте. Залишіть промаринуватися на 30 хвилин.
Викладіть овочі на деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 30 хвилин. У процесі приготування овочі у духовці кілька разів перемішуйте.