456 — 28.07.23
Рецепт смачних квашених помідорів, ще й розсолу від похмілля на додаток
Як заквасити помідори з цукром на зиму або за 4 дні зі смачним розсолом.
Розповідаємо, як заквасити такі помідори в 10-ти літровому пластиковому відрі. Пише ТСН.
Інгредієнти на 10-літрову місткість
- помідори – 7,5-8,5 кг,
- вода – 5 л,
- сіль – 350 г,
- цукор – 5 ст. л (на кожен літр води додається 1 ст. л цукру з гіркою),
- часник – від 10 до 5 зубків,
- перець болгарський – 1 шт.,
- щоб не утворювалася пліснява після бродіння, треба буде додати 1 ст. л порошку гірчиці,
- листя вишні, малини, смородини, хрону,
- перець гострий – 1-2 шт. або за смаком,
- корінь хрону – 1 шт. (50-70 г).
Як приготувати квашені помідори
- Щільні без пошкоджень помідори ретельно миємо й даємо стекти воді.
- Готуємо маринад – у холодній воді розчиняємо сіль. Розчиняємо у розсолі цукор.
- На дно відерка чи місткості кладемо все листя, шматочки кореня хрону, частину часнику.
- Викладаємо половину помідорів, кладемо шматочки гострого й болгарського перцю, зелень і часник. Докладаємо до верху помідори, що залишилися.
- Зверху накриваємо помідори зеленню й обов’язково листям хрону – саме воно перешкоджає появі плісняви.
- У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо до помідорів.
- Прикриваємо кришкою, але не закриваємо щільно.
Щоб приготувати квашені помідори на зиму, ставимо їх до прохолодного й темного місця. В такому разі вони будуть готові через місяць і стоятимуть у холоді довго.
Якщо хочете поласувати квашеними помідорами літом, поставте їх у тепле місце, вони будуть готові через 4 дні.