Контракти.ua

456  —  28.07.23
Рецепт смачних квашених помідорів, ще й розсолу від похмілля на додаток
Рецепт смачних квашених помідорів, ще й розсолу від похмілля на додаток

Як заквасити помідори з цукром на зиму або за 4 дні зі смачним розсолом.

Розповідаємо, як заквасити такі помідори в 10-ти літровому пластиковому відрі. Пише ТСН. 

Інгредієнти на 10-літрову місткість

  • помідори – 7,5-8,5 кг,
  • вода – 5 л,
  • сіль – 350 г,
  • цукор – 5 ст. л (на кожен літр води додається 1 ст. л цукру з гіркою),
  • часник – від 10 до 5 зубків,
  • перець болгарський – 1 шт.,
  • щоб не утворювалася пліснява після бродіння, треба буде додати 1 ст. л порошку гірчиці,
  • листя вишні, малини, смородини, хрону,
  • перець гострий – 1-2 шт. або за смаком,
  • корінь хрону – 1 шт. (50-70 г).

Як приготувати квашені помідори

  • Щільні без пошкоджень помідори ретельно миємо й даємо стекти воді.
  • Готуємо маринад – у холодній воді розчиняємо сіль. Розчиняємо у розсолі цукор.
  • На дно відерка чи місткості кладемо все листя, шматочки кореня хрону, частину часнику.
  • Викладаємо половину помідорів, кладемо шматочки гострого й болгарського перцю, зелень і часник. Докладаємо до верху помідори, що залишилися.
  • Зверху накриваємо помідори зеленню й обов’язково листям хрону – саме воно перешкоджає появі плісняви.
  • У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо до помідорів.
  • Прикриваємо кришкою, але не закриваємо щільно.

Щоб приготувати квашені помідори на зиму, ставимо їх до прохолодного й темного місця. В такому разі вони будуть готові через місяць і стоятимуть у холоді довго.

Якщо хочете поласувати квашеними помідорами літом, поставте їх у тепле місце, вони будуть готові через 4 дні.