Ароматний малиновий джем без желатину та загущувачів. Він має гарний насичений колір та дуже корисний.
Густий джем з малини чудово підійде до млинців, оладок, сирної запіканки. Пише ТСН.
Складники
Приготування
Малину розімніть до однорідної маси. Викладіть у сотейник і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, проваріть ягоди п'ять хвилин, щоб вони стали м'якими.
Отриману масу перетріть через сито за допомогою лопатки, щоб видалити кісточки.
Перемелене малинове пюре викладіть у сотейник, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте лимонну кислоту. Зменшіть вогонь до мінімуму та проваріть десять хвилин. Пінку, що утворилася, збирайте шумовкою.
Розлийте по сухих стерилізованих банках і закатайте. Зберігайте у прохолодному місці.
Поради