Контракти.ua

1229  —  17.07.23
Ідеальні квашені огірки: рецепт від Андрія Величка
Ідеальні квашені огірки: рецепт від Андрія Величка

Зараз саме зірковий час квашених, малосольних, хрумких огірків. А краще огірочків. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • сіль
  • вода
  • огірки
  • трави
  • часник
  • гострий перець

Рецепт дуже простий - ложка солі на літр води, огірки, та трави - обовʼязково кріп (огірки беремо молоді, а кріп - старий, з парасольками), ну ічасник з гострим перцем.

На дно посудини кріп і часник з чилі, на них огірки, залили все солоною водою і залишили на 3 дні за кімнатної температури.

Починаючи з другого дня я починаю куштувати - щоб «зловити» той самий момент, коли огірки вже почали кваситися, але ще малосольні. І от коли у вас ідеальний огірок - можна ховати до холодильника.

До речі, щоб огірки були хрумкими, потримайте їх перед заквашуванням декілька годин у холодній воді.

Андрій Величко – один із небагатьох кухарів в Україні, хто здобув кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні".

На своїй сторінці у Facebook він ділиться з підписниками цікавими рецептами та секретами приготування страв.