Класичний варіант французького жульєна з ніжною куркою, грибами та сиром.
Смачний, соковитий, ніжний, запечений невеликими порціями у тарталетках із пісочного тіста, стане чудовим варіантом гарячої закуски. Пише ТСН.
Приготуйте начинку заздалегідь, а вже заповнити тарталетки і запекти під сиром можна перед подаванням.
Промийте куряче філе, гриби, очистіть цибулю.
Куряче філе та гриби наріжте дрібними кубиками. Цибулю дрібно наріжте, часник подрібніть. Твердий сир натріть на велику тертку.
Розігрійте сковороду та обсмажте на вершковому маслі до м'якості цибулю, додайте філе та часник. Коли курка посвітлішає, додайте гриби. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх і обсмажте до готовності (до випаровування вологи). Додайте вершки та тушкуйте страву дві-три хвилини.
Заповніть тарталетки начинкою і викладіть їх на застелене пергаментом деко, рівномірно посипте кожну сиром. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів, приблизно десять хвилин до розплавлення сиру та утворення легкої рум'яної скоринки.