Контракти.ua

522  —  09.07.23
Картопля вершкова, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру
Картопля вершкова, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру

Картопля – один із найпопулярніших овочів, яка продається цілий рік. Саме у запеченому вигляді овоч зберігає більшість необхідних організму вітамінів та речовин.

Картоплю нарізаємо, змащуємо вершковим маслом із приправами та відправляємо в духовку. В результаті отримаємо ніжну, просочену вершковим маслом картоплю з апетитною рум'яною скоринкою. Пише ТСН. 

Складники

  • картопля – 800 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • паприка солодка;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • зелень (кріп, петрушка).

Приготування

Картоплю очистіть від шкірки. Наріжте тонкими кільцями.

Нарізану картоплю викладіть у змащену олією форму для випікання і розподіліть її гармошкою.

У чашу блендера викладіть часник, паприку, перець, сіль та розтоплене вершкове масло. Добре подрібніть та отриманою заправкою змастіть картоплю.

У заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів випікайте картоплю 45-50 хвилин. Готову страву посипте зеленню.

Поради

Приправи використовуйте на свій смак.