Контракти.ua

724  —  22.06.23
Пиріг із полуницею: найкращий літній рецепт
Пиріг із полуницею: найкращий літній рецепт

Літній легкий пиріг зі свіжою полуницею випікається за простим рецептом. Головне – добре збити яйця і довго не вимішувати тісто, щоб воно не осіло.

Основним інгредієнтом пирога є свіжа полуниця. Випічка виходить трохи вологою, ніжною та повітряною всередині, а згори прикрашена полуницею з хрусткою скоринкою. Пише ТСН. 

Складники

  • борошно – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г (+1 ст. л. для посипання пирога);
  • молоко – 60 г;
  • сметана 20% – 60 г;
  • олія – 60 г;
  • розпушувач – 9 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • полуниця свіжа – 250 г;
  • сіль – щіпка.

Приготування

Збийте блендером яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю до білої пишної маси. Поступово влийте молоко, сметану, олію і перемішайте блендером.

Всипте просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно за допомогою лопатки вимішуйте тісто знизу вгору.

Полуницю помийте, висушіть. Ягоди розріжте навпіл.

Дно форми застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і присипте трохи борошном.

Вилийте тісто у форму, лопаткою розрівняйте тісто. Зверху викладіть полуницю, присипте цукром.

Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 40 хвилин.

Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Пирогу дайте повністю охолонути у формі. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.

Поради

  • Усі інгредієнти використовуйте кімнатної температури.
Статьи по теме
Пиріг із полуницею: найкращий літній рецепт
Пиріг із полуницею: найкращий літній рецепт

Літній легкий пиріг зі свіжою полуницею випікається за простим рецептом. Головне – добре збити яйця і довго не вимішувати тісто, щоб воно не осіло.
14.06.23 — 6046