Контракти.ua

715  —  17.06.23
Вишневий пиріг: класичний рецепт
Вишневий пиріг: класичний рецепт

Цей пиріг можна пекти цілий рік, влітку зі свіжими ягодами, а взимку із замороженими чи консервованими.

Кисло-солодка начинка та ніжне тісто – таке поєднання не залишить байдужим навіть гурмана. Пише ТСН. 

Складники

  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 180 г;
  • розпушувач – 1,5 чайної ложки;
  • масло вершкове – 100 г;
  • вишня – 300-400 г;
  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Приготування

Розморозьте ягоди, злийте сік, перемішайте крохмаль із вишнями. Яйця збийте з цукром, додайте заздалегідь розтоплене масло, сметану, сіль, просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте. Тісто має вийти за консистенцією густої сметани. Дно роз'ємної форми вистеліть пергаментом. Добре перемішане тісто вилийте у форму, рівномірно розподіліть, зверху на тісто розкладіть вишню і злегка втисніть її в тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів та випікайте 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Пиріг остудіть у формі, потім вийміть і посипте цукровою пудрою.

Порада

Статьи по теме
Вишневий пиріг: класичний рецепт
Вишневий пиріг: класичний рецепт

Цей пиріг можна пекти цілий рік, влітку зі свіжими ягодами, а взимку із замороженими чи консервованими.
12.02.23 — 2982