Гречаники – це національна страва української кухні. Апетитні та ароматні котлети припадуть до душі всім домівникам, особливо дітям, які не часто люблять гречану кашу.
Основним інгредієнтом цієї страви є гречка. Для приготування страви потрібно зварити кашу. Додати у фарш, посмажити та залити томатно-зметанним соусом. Пише ТСН.
Гречку відваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 (крупа, вода). У киплячу воду додайте 0,5 ч л солі, всипте крупу. Варіть з закритою кришкою 15 хвилин. Остудіть.
У фарш додайте подрібнену одну цибулину, гречку, яйця, перець, сіль. Масу добре вимішайте.
Сформуйте з фаршу котлетки, обваляйте в борошні (його надлишки струсіть). На розпеченій сковороді, з додаванням олії, обсмажте на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.
Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте шматочками. Обсмажте у маслі до м'якості.
Для соусу: розведіть в одній склянці води томатну пасту та сметану, посоліть.
Готові гречаники перекладіть у глибоку сковороду. Зверху посипте смаженою цибулею, морквою і залийте соусом. Накрийте кришкою і тушкуйте гречаники на повільному вогні 20-25 хвилин.