Головні вимоги до закуски — вона має бути не дуже ситною, щоб не перебити апетит, корисною, тому що принципи правильного харчування не передбачають винятків, і ефектною, бо початок застілля задає тон усьому заходу.
Консервований тунець чудово поєднується з огірком та селерою. Ця страва має два варіанти подавання, все залежить від того, які огірки ви оберете для приготування закуски. Пише ТСН.
Огірки розріжте на половинки вздовж, видаліть кісточки і залишіть на тарілці.
Тунець дістаньте з банок, трохи розімніть, щоб не залишилося великих шматків. Додайте гірчицю та майонез і перемішайте.
Подрібніть селеру та болгарський перець, додайте паприку і добре перемішайте з тунцем, заправленим майонезом.
Викладіть салат на скибочку огірка. Краще подавати трохи охолодженим.
Наріжте великий огірок на великі шматочки. Виріжте серединку кожної скибочки, щоб залишилося невелике заглиблення для салату з тунця. Розкладіть салат у "чашки" з огірків.