Контракти.ua

1515  —  19.05.23
Курячий рулет із чорносливом: рецепт цікавої закуски
Курячий рулет із чорносливом: рецепт цікавої закуски

Курячий рулет із чорносливом смакує не лише гарячим, але й холодним. Така страва стане чудовою закускою, наприклад, до келиха сухого червоного вина.

Гарний вигляд має курячий рулет і розрізаним, і як нарізка. Найніжніше куряче м'ясо з ароматом спецій та соковитою начинкою із чорносливу не залишить байдужими ні вас, ні ваших гостей.

Пише ТСН. 

Складники

  • куряче філе – 500 г;
  • чорнослив – 80 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез – 2 ст. л;
  • суміш прованських трав – 0,5 ч. л;
  • паприка – 0,5 ч. л;
  • олія – 2 ст. л;
  • сіль, чорний мелений перець.

Приготування

Промийте чорнослив, залийте окропом і залиште на 30 хвилин. Потім злийте з нього воду, просушіть. Наріжте соломкою.

Куряче філе вимийте та обсушіть. Зробіть поздовжній розріз (до кінця не дорізайте), розгорніть, наче книжку, та відбийте через харчову плівку. Посоліть, посипте перцем і прованськими травами з обох боків.

Змастіть куряче філе майонезом і паприкою. На край філе викладіть чорнослив, посипте сиром і заверніть рулетом. Закріпіть, обв'язавши ниткою, або проткніть зубочистками. Змастіть рулет зверху олією.

Викладіть рулет до форми, змащеної олією. Випікайте в розігрітій духовці за температури 180 градусів 30 хвилин.

Поради

  • Майонез можна замінити сметаною.