Паелья – перлина іспанської кухні. Готувати її можна з різними інгредієнтами, але класичний рецепт поєднує гострі свинячі сосиски, курку й морепродукти.
Спробуйте приготувати іспанську паелью за класичним рецептом і ви зрозумієте, за що цю страву так люблять у всьому світі. Пише ТСН.
Обсмажте чоризо в олії до готовності та розкриття аромату, приберіть їх зі сковороди.
Покладіть на ту саму сковороду курку і обсмажте в олії, в якій смажили чоризо, поки вона не підрум'яниться, але ще не пропечеться, і приберіть її зі сковороди.
Додайте цибулю та часник і готуйте на повільному вогні до м'якості. Додайте рис і просмажте в гарячій олії. Додайте копчену паприку.
Влийте вино і дайте йому ввібратися. Додайте в сковороду бульйон, перець, чоризо та курку і готуйте під кришкою 10 хвилин.
Додайте помідори і готуйте ще 5 хвилин.
Додайте морепродукти і готуйте ще 5 хвилин під кришкою.
Додайте лимонний сік і подрібнену зелень та подавайте з хрустким хлібом.