Контракти.ua

702  —  13.05.23
Скумбрія, запечена у фользі з лимоном: класичний рецепт
Скумбрія, запечена у фользі з лимоном: класичний рецепт

Скумбрія, запечена в духовці, готується легко. Виходить смачною, і головне – використання фольги під час запікання спрощує процес приготування.

Така риба дуже поживна й корисна, тому що вона запікається у власному соку. Пише ТСН. 

Складники

  • скумбрія – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • олія – 1 ст. л;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком.

Приготування

Відріжте гострим ножем голови. Випатрайте рибу, ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником.

Лимон наріжте тонкими кружальцями. Цибулю почистьте і наріжте кільцями.

Візьміть лист фольги за розміром риби, викладіть на неї підготовлену скумбрію, посоліть, поперчіть всередині та зовні, збризкайте олією.

Зробіть кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкладіть у надрізи кружальця лимонів, розподіліть навколо риби цибулю, посоліть. Загорніть скумбрію з усіх боків у фольгу. Покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 200° духовки на 30 хвилин.

Поради

  • Скумбрію бажано брати свіжу, не морожену.
  • Риба добре поєднується з овочами.
Статьи по теме
Смачна скумбрія з овочами: півгодини і обід для всієї сім'ї готовий
Смачна скумбрія з овочами: півгодини і обід для всієї сім'ї готовий

Риба має бути в раціоні кожного українця, бо вона не тільки відмінний варіант для обіду чи вечері, а ще і корисний та поживний продукт. Приготувати дуже смачну рибу нескладно, потрібна тільки риба, бажання та перевірений рецепт.
21.10.23 — 449